Σε ισχύ τέθηκε από σήμερα, Δευτέρα 4 Μαΐου, η δεύτερη φάση της χαλάρωσης των περιορισμών που εφαρμόζονται στην Κροατία, λόγω του κορωνοϊού. Η πρώτη φάση, η οποία τέθηκε σε ισχύ στις 27 Απριλίου, ήταν ικανοποιητική (σε ό,τι αφορά την επιδημιολογική κατάσταση) και έτσι η χώρα εισήλθε στη δεύτερη φάση.

Στη χώρα λειτουργούν ήδη ορισμένα καταστήματα, μουσεία, βιβλιοθήκες, καθώς και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ επιτρέπονται οι συναθροίσεις σε χώρους λατρείας. Από σήμερα μπορούν να ανοίξουν καταστήματα και υπηρεσίες στις οποίες οι εργαζόμενοι έρχονται σε κοντινή απόσταση με τους πελάτες, όπως τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής. Θα επιτρέπονται συναθροίσεις έως και δέκα προσώπων, ενώ προβλέπεται και η προαιρετική λειτουργία παιδικών σταθμών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι υγειονομικές Αρχές της Κροατίας υπενθυμίζουν ότι είναι απαραίτητη η χρήση προστατευτικής μάσκας, η τήρηση της απόστασης ασφάλειας μεταξύ των πολιτών και κυρίως η τήρηση των κανόνων υγιεινής. Η χαλάρωση των περιορισμών στη δεύτερη φάση αφορά στο σύστημα δημόσιας υγείας, το οποίο θα αποκαταστήσει πλήρως τις υπηρεσίες του -με ορισμένες εξαιρέσεις- και σε ιδιωτικές κλινικές.

Στο πλαίσιο της τρίτης φάσης, από τις 11 Μαΐου, θα επιτραπεί επίσης η επαναλειτουργία των εμπορικών κέντρων, των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης