Η Επιτροπή Σύγκρουσης Συμφερόντων της Κροατίας θα ελέγξει τις πληροφορίες, που έχουν καταχωρηθεί στη δήλωση περιουσιακών στοιχείων του υπουργού Υγείας της χώρας, Μίλαν Κούγιουντζιτς, μετά από δημοσιεύματα των μέσων μαζικής ενημέρωσης, σχετικά με την αγορά ενός σπιτιού στο Ζάγκρεμπ σε χαμηλότερη τιμή από την πραγματική του αξία.

«Η Επιτροπή θα ξεκινήσει μια διαδικασία, για να ελέγξει τις πληροφορίες σχετικά με τη δήλωση των περιουσιακών στοιχείων του υπουργού Κούγιουντζιτς και να τη συγκρίνει με πληροφορίες που θα ζητήσει από τα εξουσιοδοτημένα όργανα» δήλωσε εκπρόσωπος της επιτροπής, Μαρτίνα Γιούρισιτς, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο “Hina”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός δεν σχολίασε, αν και κλήθηκε από δημοσιογράφους, το δημοσίευμα της ειδησεογραφικής πύλης “Telegram”, που έφερε το θέμα στη δημοσιότητα, λέγοντας πως ό,τι έχει κάνει είναι απόλυτα ξεκάθαρο. Γι’ αυτόν τον λόγο – πρόσθεσε – εάν κληθεί από την επιτροπή να καταθέσει, θα το πράξει δίχως κανένα δισταγμό. «Δεν έχω να κρύψω κάτι, όλα είναι απόλυτα διαφανή και ξεκάθαρα. Είναι εύκολο να ελέγξετε και να δείτε πόσα κερδίσαμε τα τελευταία πέντε χρόνια η γυναίκα μου και εγώ» δήλωσε ο κ. Κούγιουντζιτς.

Στα δημοσιεύματα αναφέρεται ότι η οικογένεια του υπουργού Υγείας αγόρασε ένα σπίτι –πέρα από αυτό που κατοικεί– πέρυσι στο Ζάγκρεμπ, το οποίο ανήκει στη σύζυγό του Τατιάνα, που πλήρωσε 1,46 εκατ. κούνα για αυτό. Επισημαίνεται, επίσης, ότι στη δήλωση περιουσιακών στοιχείων του υπουργού δεν είναι σαφές από πού προέρχονται τα χρήματα για την αγορά αυτού του ακινήτου. Ο κ. Κούγιουντζιτς αντέδρασε άμεσα δηλώνοντας ότι η συναλλαγή είναι νόμιμη και ότι έχει ενημερώσει την επιτροπή γι’ αυτήν.

Ο υπουργός είπε πως η αξία του σπιτιού εκτιμάται στα 195.000 κούνα και ότι η σύζυγός του, αγόρασε το ακίνητο με δάνειο 100.000 κούνα από την τράπεζα PBZ, 55.000 κούνα από τις αποταμιεύσεις της και 40.000 κούνα που δανείστηκε από φίλους τους, χρήματα για τα οποία πιστοποιείται από συμβόλαιο που συνέταξε συμβολαιογράφος ότι καταβλήθηκαν άμεσα στον λογαριασμό του πωλητή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

(1 ευρώ = 7,4 κούνα)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης