Το 16o θύμα του κορωνοϊού ανακοίνωσαν οι υγειονομικές Αρχές της Κροατίας. Πρόκειται για μεσήλικα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο του Ζάγκρεμπ, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της Κροατίας, Βίλι Μπέρος.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κροατία ανήλθε σε 1.222 και «η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα είναι υπό έλεγχο» σημείωσε ο κ. Μπέρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών και επικεφαλής της Αρχής Πολιτικής Προστασίας Νταβόρ Μποζίνοβιτς δήλωσε ότι το επίπεδο ασφάλειας στη χώρα παραμένει υψηλό, σχολιάζοντας δημοσιεύματα σχετικά με την αποτελεσματικότητα των αστυνομικών δυνάμεων.

Οι αστυνομικές δυνάμεις της χώρας, επισήμανε ο κ. Μποζίνοβιτς, εκτελούν το έργο τους και παράλληλα πραγματοποιούν ελέγχους για την τήρηση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας, τα οποία στοχεύουν στη μείωση της εξάπλωσης του ιού.

Σύμφωνα με τον κ. Μποζίνοβιτς, από τις αρχές Μαρτίου μέχρι και σήμερα, ο αριθμός των ληστειών μειώθηκε κατά 12,7% σε σχέση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο πέρυσι. Επίσης μείωση κατά 14,4% παρουσίασαν οι κλοπές αυτοκινήτων σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης