Ξαφνική νεροποντή με τέσσερις νεκρούς στην Ιταλία

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 7 Αυγούστου 2017, 14:18
Ξαφνική νεροποντή με τέσσερις νεκρούς στην Ιταλία
Έπειτα από μία εβδομάδα καύσωνα με θερμοκρασίες που ξεπέρασαν τους 40 βαθμούς, η βόρεια Ιταλία πλήττεται τώρα από κύμα κακοκαιρίας. Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο εξαιτίας ισχυρών βροχοπτώσεων και ξαφνικής αλλαγής των καιρικών συνθηκών, στις περιοχές Βένετο, Φριούλι Βενέτσια Τζούλια και Λομβαρδία.

Οι θάνατοι οφείλονται σε κεραυνούς, πτώσεις δέντρων και στην ολισθηρότητα των μονοπατιών σε δάση έξω από το Μιλάνο.

Περισσότεροι από 200 διασώστες κινητοποιήθηκαν στην περιφέρεια Τρεντίνο, στη βορειο-ανατολική Ιταλία. Το Σάββατο μια γυναίκα έχασε τη ζωή της εξαιτίας νεροποντής στο γνωστό ορεινό θέρετρο Κορτίνα Ντ΄ Αμπέτσο. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε παρασύρθηκε από το βίαιο υδάτινο κύμα.

Οι καιρικές συνθήκες το εφετινό καλοκαίρι είναι απρόβλεπτες. Οι φλόγες αποτέφρωσαν τεράστιες εκτάσεις, στην κεντρική και στη νότια Ιταλία, ακόμη και σε πευκώνα θερινής κατοικίας του Ιταλού προέδρου της Δημοκρατίας στην Όστια, παραθαλάσσια περιοχή λίγο έξω από τη Ρώμη. Τις περασμένες ημέρες τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του καύσωνα.

Παρά τα τελευταία ακραία καιρικά φαινόμενα, δεν λύθηκε το πρόβλημα της λειψυδρίας, το οποίο απειλεί τη Ρώμη. Τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να αποφασιστεί τελικά αν θα διακόπτεται κατά διαστήματα η παροχή νερού στην αιώνια πόλη. Οι αγρότες, στο μεταξύ, λόγω της ανομβρίας των τελευταίων μηνών έχουν υποστεί ζημιές, οι οποίες ξεπερνούν συνολικά τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 7 Αυγούστου 2017, 14:49