Τη ζωή του έχασε στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ένας εργαζόμενος στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, λίγες μόνο ώρες μετά την εργασία του στον σταθμό. Ο θάνατος-μυστήριο σημειώθηκε εν μέσω σχεδίων της ιαπωνικής εταιρείας ηλεκτρισμού Kyushu Electric Power για την επαναλειτουργία ενός από τους πυρηνικούς αντιδραστήρες του εργοστασίου, που είχε προγραμματιστεί για τις 10 Αυγούστου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 30χρονος εργάτης δούλευε σε μια από τις εκατοντάδες εργολαβικές εταιρείες που παρεμβαίνουν στο Φουκουσίμα Νταΐτσι, και το πρωί του Σαββάτου εργάστηκε μόλις για τρεις ώρες στο εργοτάξιο ενός «γυάλινου τοίχου», ο οποίος θα περιβάλλει τους κατεστραμμένους αντιδραστήρες ώστε να σταματήσει η ροή μολυσμένου νερού.

Τουλάχιστον δύο θάνατοι έχουν συμβεί στο συγκρότημα της Φουκουσίμα ή κατόπιν εργασιών στον σταθμό, κανένας όμως δεν έχει αποδοθεί στη ραδιενέργειαΣύμφωνα με τη διαχειρίστρια εταιρεία, «όταν επέστρεψε στο γραφείο είπε πως αισθανόταν άσχημα και οδηγήθηκε επειγόντως στο νοσοκομείο, όπου επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του τις πρώτες απογευματινές ώρες».

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι εξετάζεται εάν η άγνωστη ακόμη αιτία θανάτου του συνδέεται ή όχι με το έργο που εκτελούσε ο εργαζόμενος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον δύο θάνατοι έχουν συμβεί στο συγκρότημα της Φουκουσίμα ή κατόπιν εργασιών στον σταθμό, κανένας όμως δεν έχει αποδοθεί στη ραδιενέργεια του περιβάλλοντος.

Τον Ιανουάριο μάλιστα ένας εργαζόμενος σκοτώθηκε πέφτοντας από δεξαμενή αποθήκευσης νερού.

Την είδηση για τον θάνατο του 30χρονου την επιβεβαίωσε το βράδυ της Δευτέρας η εταιρεία Tepco, η οποία διαχειρίζεται το συγκρότημα που καταστράφηκε από το τσουνάμι τον Μάρτιο του 2011.

Σημειώνεται ότι η επίλυση των προβλημάτων που σχετίζονται με τη ραδιενέργεια αποτελεί προτεραιότητα για τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, καθώς η χώρα έχει αναλάβει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022. Επομένως η ποιότητα των τροφίμων, καθώς και η ασφάλεια των αθλητών και των λοιπών επισκεπτών αποτελούν ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης