Στην επαναλειτουργία ενός ζωτικής σημασίας πετρελαιαγωγού, ο οποίος διέρχεται από την επαρχία Μαρίμπ και παρέμενε εκτός λειτουργίας από τα μέσα του Μαρτίου, όταν είχε υποστεί ζημιές μετά από επίθεση ένοπλων μελών μιας φυλής, προχώρησαν οι Αρχές της Υεμένης, σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας στην ασιατική χώρα.

«Αργά χθες το απόγευμα οι Αρχές της Υεμένης επισκεύασαν με επιτυχία τον κύριο αγωγό στην επαρχία Μαρίμπ. Από σήμερα πετρέλαιο από τα κοιτάσματα της Μαρίμπ άρχισε να ρέει εκ νέου», επισημαίνεται.
Στο ίδιο κείμενο αναφέρεται ότι ο αγωγός, μέσω του οποίου μεταφέρεται αργό πετρέλαιο στον τερματικό σταθμό στο Άντεν, για εξαγωγή καθώς και για διύλισή του σε βενζίνη, δέχθηκε επιθέσεις στα μέσα Μαρτίου και τον Ιούνιο, γεγονός το οποίο προκάλεσε μια «οξεία ενεργειακή κρίση και έλλειψη καυσίμων» στη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τους τελευταίους πέντε μήνες στην Υεμένη βρίσκονται σε εξέλιξη τεράστιες διαδηλώσεις με βασικό αίτημα την απομάκρυνση του προέδρου της χώρας από την εξουσία, ο οποίος κυβερνά για περισσότερες από τρεις δεκαετίες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης