Βρετανός βιολονίστας που είχε ξεχάσει μέσα σε τραίνο το βιολί του ηλικίας 310 ετών και αξίας 250.000 στερλινών (σχεδόν 290.000 ευρώ), τελικά βρήκε το πολύτιμο μουσικό όργανο, ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική αστυνομία.

«Το βιολί επεστράφη», ανέφερε η βρετανική αστυνομία για τις συγκοινωνίες (BTP) που είχε δημοσιεύσει τη φωτογραφία μιας κάμερας παρακολούθησης που έδειχνε έναν άνδρα τον οποίο η αστυνομία υποψιαζόταν ότι βρήκε το βιολί και το πήρε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο σολίστας Στίβεν Μόρις εξέφρασε τη χαρά του σε μήνυμά του στο Twitter που ξαναβρήκε το βιολί «άθικτο, επιστρέφοντας στο σπίτι».

Δημοσίευσε μια φωτογραφία που τον δείχνει να αγκαλιάζει το μουσικό όργανο, το οποίο έφτιαξε ο Γερμανός κατασκευαστής εγχόρδων Ντάβιντ Τέκλερ το 1709.

Το είχε ξεχάσει το βράδυ της 22ας Οκτωβρίου μέσα σε τραίνο που εκτελούσε το δρομολόγιο από τον σιδηροδρομικό σταθμό Βικτόρια του Λονδίνου στο ‘Ορπινγκτον, στο νοτιοανατολικό Λονδίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το BBC, κάποιος που δήλωνε ότι γνωρίζει τον ύποπτο είχε επικοινωνήσει απευθείας μέσω Twitter με τον Στίβεν Μόρις, μετά τη δημοσίευση της αστυνομίας. Ορίστηκε συνάντηση το βράδυ της Παρασκευής σε χώρο στάθμευσης ενός σουπερ-μάρκετ, όπου το βιολί παραδόθηκε, υπό την παρακολούθηση αστυνομικών με πολιτικά.

Ο άνδρας «είπε σαστισμένα κάποιες δικαιολογίες και είπε ότι ήθελε να μου το παραδώσει προσωπικά», εξήγησε στο BBC o Μόρις που έχει παίξει μουσική σε ταινίες όπως «Ο Αρχοντας των Δακτυλιδιών» και «Τζέιμς Μποντ», καθώς και στο πλευρό του Ντέιβιντ Μπάουι και του Στίβι Γουόντερ.

Σύμφωνα με την αστυνομία δεν θα ασκηθεί δίωξη σε βάρος αυτού του άνδρα.

Πηγή: cretalive.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης