Ξεκινά σήμερα Τετάρτη η ακροαματική διαδικασία για την έρευνα σε βάρος του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος κατηγορείται για «παθητική διαφθορά», «απάτη» και «κατάχρηση εμπιστοσύνης» σε τρεις υποθέσεις.

Η υπόθεση ξεκινά μία ημέρα μετά την ακύρωση της προγραμματισμένης συνομιλίας τριών ηγετών, για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, με στόχο να βγει η χώρα από το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται από τις εκλογές της 17ης Σεπτεμβρίου, καθώς δεν προέκυψε νικητής. Η ακύρωση των συνομιλιών έγινε από την πλευρά του κόμματος του Μπένι Γκαντς, ο οποίος θα καθόταν στο τραπέζι των συνομιλιών μαζί με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου και το κεντρώο κόμμα του Γκαντς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα οι δικηγόροι του Νετανιάχου θα συναντηθούν με τον γενικό εισαγγελέα Αβιχάι Μάντελμπλιτ, ο οποίος αναμένεται να αποφασίσει, πιθανόν εντός των επομένων εβδομάδων, εάν θα απαγγείλει ή όχι κατηγορίες στον δεξιό πρωθυπουργό για διαφθορά.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νετανιάχου δηλώνει «αθώος και θύμα», γι’ αυτό απαίτησε η διαδικασία να μεταδοθεί απευθείας τηλεοπτικά ώστε «οι πολίτες να τα ακούσουν όλα», διαβεβαιώνοντας πως «δεν έχει τίποτε να κρύψει».

Ωστόσο, το αίτημα δεν έγινε δεκτό από τον γενικό εισαγγελέα, ο οποίος επεσήμανε πως η διαδικασία έχει σκοπό να πείσει το δικαστικό σύστημα και όχι το κοινό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης