Το χειρότερο δυστύχημα με αερόστατο στην ιστορία των ΗΠΑ, συνέβη το Σάββατο κοντά στο Λοκχαρντ της «Caldwell County», στο Τέξας. Το αερόστατο θερμού αέρα, έπεσε σε χωράφι περίπου 30 μίλια νότια του Ώστιν και σκοτώθηκαν συνολικά 16 άτομα. Χειριστής ήταν ο Σκιπ Νίκολς, ιδιοκτήτης της εταιρείας «Hot Air Balloon Rides».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας των αερομεταφορών ζήτησε από την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας, πριν από δύο χρόνια να υπάρχουν πιο εντατικοί έλεγχοι σε τέτοιου είδους μεταφορικά μέσα και οι άδειες να δίδονται πλέον με πιο αυστηρά κριτήρια, καθώς όπως υποστήριζε έτσι θα ελαχιστοποιείτο ο κίνδυνος, για πολύνεκρα ατυχήματα. Αυτοί οι φόβοι πάντως, βγήκαν αληθινοί το Σάββατο και είναι άγνωστο αν οι συστάσεις της NTBS τον Απρίλιο του 2014, με επιστολή προς την FAA, θα μπορούσαν να είχαν αποτρέψει, το πολύνεκρο δυστύχημα. 

Στο μεταξύ το τραγικό περιστατικό έχει ήδη προκαλέσει συζήτηση για το πώς μπορεί να ρυθμιστεί η πίεση του αέρα την ώρα, που παρουσιάζεται κάποιο ξαφνικό πρόβλημα, κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Οι ειδικοί εξετάζουν από πού προήλθε ο σπινθήρας που πυροδότησε τη δεξαμενή προπανίου, η καταστροφή της οποίας είναι η αιτία της πτώσης του αερόστατου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τραγική ειρωνεία! Στο αερόστατο του… θανάτου επέβαινε κι ένα νιόπαντρο ζευγάρι, το οποίο είχε ξεκινήσει με αυτό τον τρόπο, το ταξίδι του, για το μήνα του μέλιτος… «Ήταν ένα ζευγάρι αγαπημένο εδώ και χρόνια και περίμενε το ταξίδι αυτό πως και πως», δήλωσε ο αδελφός του γαμπρού, σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης