Ξεκίνησε έρευνα για το αν σκοτώθηκαν άμαχοι από τους βομβαρδισμούς

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011, 18:32
Ξεκίνησε  έρευνα για το αν σκοτώθηκαν άμαχοι από τους βομβαρδισμούς

Το ΝΑΤΟ ξεκίνησε έρευνα σχετικά με τους ισχυρισμούς ενός Καθολικού επισκόπου ότι δεκάδες πολίτες έχουν σκοτωθεί στην Τρίπολη της Λιβύης από τους συμμαχικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς.

Ο Καναδός αντιπτέραρχος Σαρλ Μπουσάρ, ο οποίος είναι επικεφαλής των επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στη Λιβύη, δήλωσε ότι είναι ενήμερος για τα όσα έγραψε ο Τύπος για το θέμα αυτό και είπε ότι η έρευνα έχει ως στόχο να διαπιστωθεί αν ευθύνονται οι δυνάμεις της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας για το βομβαρδισμό της Τρίπολης. Διευκρίνισε πάντως ότι η έρευνα αφορά μόνο τις ευθύνες του ΝΑΤΟ, δεδομένου ότι το ΝΑΤΟ ανέλαβε τον πλήρη έλεγχο των επιχειρήσεων μόλις σήμερα το πρωί. Την Τετάρτη, όταν είχε το μερικό έλεγχο, οι αεροπορικές επιδρομές συντονίζονταν ακόμη από τις ΗΠΑ.

Νωρίτερα, ο αποστολικός επίσκοπος Τζοβάνι Ινοτσέντζο Μαρτινέλι, είχε δηλώσει στο καθολικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Fides ότι είχε πληροφορηθεί "από πολλούς αυτόπτες μάρτυρες και αξιόπιστους ανθρώπους" ότι υπήρχαν θύματα μεταξύ των αμάχων. Υποστήριξε μάλιστα ότι στη συνοικία Μπουσλίμ της Τρίπολης ένα κτίριο κατέρρευσε από τους βομβαρδισμούς με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 40 άνθρωποι.

«Αληθεύει ότι οι βομβαρδισμοί φαίνεται να είναι στοχευμένοι. Είναι επίσης αλήθεια ότι χτυπούν στρατιωτικούς στόχους, που βρίσκονται μέσα σε κατοικημένες περιοχές και επομένως πλήττονται επίσης και οι ντόπιοι», σημείωσε.

Ο Μαρτινέλι δεν ήταν ωστόσο σε θέση να διευκρινίσει πότε έγινε ο βομβαρδισμός στη συνοικία Μπουσλίμ.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011, 18:32