Η Rolls-Royce Holdings PLC (RR.LN) ανακοίνωσε  τη Δευτέρα, ότι η βρετανική υπηρεσία καταπολέμησης σοβαρών υποθέσεων απάτης (Serious Fraud Office – SFO), άρχισε επίσημη έρευνα μετά από καταγγελίες για δωροδοκία και διαφθορά σε αγορές του εξωτερικού.

Η κατασκευάστρια εταιρεία κινητήρων αεροπλάνων που διαθέτει πελάτες από το χώρο της άμυνας και της ναυτιλίας και έχει ως έδρα της το Λονδίνο, είχε δηλώσει τον περυσινό Δεκέμβριο ότι είχε παράσχει πληροφορίες στην SFO, αναφορικά με ανησυχίες που είχαν διατυπωθεί σχετικά με ενδεχόμενη εμπλοκή υπαλλήλων της σε υποθέσεις δωροδοκίας και διαφθοράς σε χώρες όπου δραστηριοποιείται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρεία αρχικά διενήργησε μια ανεξάρτητη έρευνα νωρίτερα το 2012, μετά τις δηλώσεις της SFO ότι είχε λάβει καταγγελίες για ατασθαλίες στην Ινδονησία και την Κίνα.

Μια ενδεχόμενη καταδίκη θα μπορούσε να οδηγήσει στην επιβολή προστίμων στην Rolls – Royce, η οποία συναρμολογεί κινητήρες για τα Α380 τζετ που κατασκευάζονται από την Airbus στη Σιγκαπούρη και σε ποινή φυλάκισης για όσους κριθούν ένοχοι.

Ο Tommy Suharto, ο μικρότερος γιος του αποβιώσαντος προέδρου της Ινδονησίας, αρνήθηκε τον περασμένο μήνα τις κατηγορίες που τον ήθελαν να λαμβάνει δωροδοκίες από την Rolls-Royce, ως αντάλλαγμα για την πρόταση που είχε κάνει υπέρ των κινητήρων της σε αεροπορική εταιρεία της Ινδονησίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: Dow Jones Newswires

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης