Ξεκίνησε πριν από λίγο στη Γενεύη η διάσκεψη της Ομάδας Δράσης για τη Συρία, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για την ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας στη χώρα, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Η διάσκεψη επρόκειτο αρχικά να ξεκινήσει στις 11.00 (ώρα Ελλάδος), ωστόσο άρχισε πριν από λίγη ώρα. Σ’ αυτήν μετέχουν οι υπουργοί Εξωτερικών των πέντε μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διάσκεψη της «Ομάδας Δράσης για τη Συρία», την οποία συγκάλεσε ο κοινός ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και το Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία, Κόφι Ανάν, αποτελεί μια ευκαιρία να υπάρξει συναίνεση σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους θα μπορέσει να εφαρμοστεί το ειρηνευτικό σχέδιο έξι σημείων που υιοθετήθηκε τον Απρίλιο και έγινε δεκτό από τη Συρία, το οποίο όμως παραμένει ανενεργό.

Εκτός από τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Κίνα, τη Γαλλία και τη Βρετανία, στη διάσκεψη παρίστανται οι γενικοί γραμματείς του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου, το Ιράκ, το Κατάρ και το Κουβέιτ, καθώς και η Τουρκία και η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης