Ξεκίνησε η εκστρατεία εμβολιασμού στο Ιράν

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2021, 10:53
Ξεκίνησε η εκστρατεία εμβολιασμού στο Ιράν

Ξεκίνησε σήμερα Τρίτη στο Ιράν η εκστρατεία εμβολιασμού κατά του Covid-19, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας που έχει πληγεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στη Μέση και Εγγύς Ανατολή από την πανδημία.

«Ξεκινάμε τον εθνικό εμβολιασμό κατά του Covid-19» δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί, ο οποίος συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης στην τελετή που οργανώθηκε σε νοσοκομείο της Τεχεράνης.

Πριν την έναρξη των εμβολιασμών ο Ροχανί απέτισε φόρο τιμής «στη μνήμη των μαρτύρων, υπέρμαχων της υγείας», αναφερόμενος στα δεκάδες μέλη του υγειονομικού προσωπικού του Ιράν που μολύνθηκαν και πέθαναν από τον Covid-19.

Οι πρώτες δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V έφτασαν στην Τεχεράνη την Πέμπτη και δύο άλλες παρτίδες αναμένονται στις 18 και 28 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με Ιρανούς αξιωματούχους.

Συνολικά στο Ιράν έχουν μολυνθεί από κορωνοϊό περισσότερο από 1,4 εκατομμύριο άνθρωποι και έχουν πεθάνει περισσότεροι από 58.500, βάσει των στοιχείων του Υπουργείου Υγείας. Η χώρα μετρά περισσότερους από 80 εκατομμύρια κατοίκους.

Σήμερα «θα εμβολιαστούν γιατροί και νοσηλευτές», επισήμανε ο Ιρανός υπουργός Υγείας Σαΐντ Ναμακί, ενώ πρόσθεσε ότι οι «πολίτες άνω των 65 ετών και όσοι πάσχουν από χρόνια νοσήματα θα λάβουν κατά προτεραιότητα τις πρώτες δόσεις των εμβολίων».

Εκτός από το Sputnik-V, το Ιράν θα λάβει από την AstraZeneca «τον Φεβρουάριο 4,2 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της μέσω του μηχανισμού COVAX».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2021, 11:06