Ξεκίνησε η μεγαλύτερη επιχείρηση στο Αφγανιστάν

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2010, 01:23
Ξεκίνησε η μεγαλύτερη επιχείρηση στο Αφγανιστάν
Χιλιάδες στρατιώτες των αμερικανικών και των αφγανικών δυνάμεων εξαπέλυσαν μία μεγάλη επίθεση εναντίον ενός εκ των τελευταίων προπύργιων των Ταλιμπάν στο νότιο Αφγανιστάν, σύμφωνα με εκπρόσωπο του ΝΑΤΟ.

Η επίθεση στη Μαρτζάχ, μία από τις κυριότερες περιοχές παραγωγής οπίου της επαρχίας Χελμάντ, είναι η πρώτη φάση μιας μεγάλης επιχείρησης προκειμένου να αποκατασταθεί ο έλεγχος της αφγανικής κυβέρνησης στην περιοχή.


(Χάρτης της περιοχής)

"Οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η επίθεση έχει ξεκινήσει δεν είναι λάθος", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Περισσότεροι χίλιοι από τους περίπου 80.000 κατοίκους της Μαρτζάχ εγκατέλειψαν την περιοχή πριν από την έναρξη της επίθεσης προκειμένου να προστατευθούν. Τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο, οι εξεγερμένοι που εισήλθαν στην πόλη εμπόδισαν πολλούς άλλους να φύγουν.Ελικόπτερα του ΝΑΤΟ έρριψαν φυλλάδια στην πόλη και στη γύρω περιοχή, όπου κατοικούν συνολικά περίπου 125.000 άνθρωποι, προκειμένου να προειδοποιήσουν τον πληθυσμό να παραμείνει στις εστίες του από τη στιγμή που θα εξαπολυθεί η επίθεση.

Το ραδιόφωνο μεταδίδει μηνύματα που προειδοποιούν τον πληθυσμό ότι η επίθεση των αμερικανικών και των αφγανικών δυνάμεων έχει σκοπό να εκκενώσει τους εξεγερμένους από την περιοχή και ότι δεν θα κάνει κακό στους αμάχους.Διαβάστε επίσης:

Έφοδος των Συμμάχων κατά των Ταλιμπάν, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2010, 23:17

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2010, 02:45