Ισχυρή αντίσταση προβάλλουν οι Ταλιμπάν και οι αντάρτες της Al Qaeda καθώς οι κυβερνητικές δυνάμεις προελαύνουν στο προπύργιό τους στο Νότιο Ουαριζιστάν στο Πακιστάν, λίγη ώρα αφότου ξεκίνησε η γενικευμένη χερσαία επίθεση του πακιστανικού στρατού. 

Σχεδόν 30.000 στρατεύματα με τανκς κινούνται προς την περιοχή του Hakimullah Mehsud, του νέου ηγέτη των Πακιστανών Ταλιμπάν. Έρχονται από το βορρά, ανατολή και δύση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιχείρηση ξεκίνησε μετά τις επιθέσεις από αέρος και εδάφους που εξαπέλυε τις τελευταίες εβδομάδες το Πακιστάν και θα συνεχιστεί «μέχρι να εξοντωθούν οι τρομοκράτες», όπως δήλωσε τοπικός στρατιωτικός αξιωματούχος.

Στην επαρχία του Νότιου Ουαζιριστάν, που θεωρείται προπύργιο των Ταλιμπάν και εκτείνεται σε έκταση 6.620 τετραγωνικών χιλιομέτρων με πληθυσμό περίπου 500.000 κατοίκους, έχει επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας, ενώ οι τηλεφωνικές συνδέσεις έχουν διακοπεί.

Σε μία επίδειξη ενότητας, η κυβέρνηση και οι ηγέτες των πολιτικών κομμάτων έδωσαν αργά χθες την πλήρη υποστήριξή τους, υποσχόμενοι να βοηθήσουν στην εξόντωση των ανταρτών. Στην επιχείρηση θα συμμετάσχουν συνολικά περίπου 28.000 στρατιώτες, καθώς και 500 κομάντο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Η έξοδος χιλιάδων αμάχων

Οι άμαχοι που έχουν εγκαταλείψει την επαρχία του Νότιου Ουαζιριστάν είναι πάνω από 80.000.

Διαβάστε επίσης:

Έκρηξη με το “καλημέρα σας” στο Πακιστάν
, Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009, 13:47.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης