Ξεκινούν σύντομα οι δίκες για τον Μπεν Άλι

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2011, 23:04
Ξεκινούν σύντομα οι δίκες για τον Μπεν Άλι
Ο πρώην πρόεδρος της Τυνησίας, Ζιν ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι, και η σύζυγός του, Λεΐλά Τραμπέλσι, θα δικαστούν ερήμην «τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες», όπως ανακοίνωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Οι έρευνες για δύο υποθέσεις στις οποίες κατηγορούνται ο πρώην πρόεδρος και η σύζυγός του έχουν ολοκληρωθεί και το υλικό που συγκέντρωσαν οι ανακριτές θα παραδοθεί εντός των επόμενων ημερών στο ποινικό δικαστήριο, είπε ο Κάντεμ Ζιν Ελ Αμπιντίν.

Ο Μπεν Άλι και η σύζυγός του έχουν καταφύγει στη Σαουδική Αραβία μετά την πτώση του καθεστώτος, στις 14 Ιανουαρίου.

Η πρώτη υπόθεση αφορά «στην ανακάλυψη όπλων και ναρκωτικών στο προεδρικό μέγαρο της Καρχηδόνας», είπε ο εκπρόσωπος. Η δεύτερη σχετίζεται με τα 27 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά που βρέθηκαν τον Φεβρουάριο σε ένα άλλο μέγαρο του πρώην προέδρου, στο Σίντι Μπου Σαΐντ, στα βόρεια προάστια της Τύνιδας.

Συνολικά 88 έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη εις βάρος του πρώην προεδρικού ζεύγους, μελών της οικογένειας Μπεν Άλι, πρώην υπουργών και αξιωματούχων του καθεστώτος. Μεταξύ των κατηγοριών περιλαμβάνονται ανθρωποκτονίες, κατάχρηση εξουσίας, αρχαιοκαπηλία, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και άλλες.

Ο Μπεν Άλι έχει ζητήσει από έναν γνωστό Λιβανέζο δικηγόρο να αναλάβει την υπεράσπισή του στα τυνησιακά και τα διεθνή δικαστήρια.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2011, 23:04