"Ξεμωραμένο τρολ και... σατανάς ο Τραμπ"

"Ξεμωραμένο τρολ και... σατανάς ο Τραμπ"
Χυδαία επίθεση κατά του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσαν κυριακάτικες τουρκικές εφημερίδες τη στιγμή που κορυφώνεται η διαμάχη Άγκυρας – Ουάσινγκτον με αφορμή τη φυλάκιση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράντσον και των δασμών που επέβαλε η Ουάσινγκτον στον τουρκικό χάλυβα και αλουμίνιο.

Η φιλοκυβερνητική ταμπλόιντ εφημερίδα Günes, που εξαπολύει συχνά σφοδρές επιθέσεις κατά πολιτικών αντιπάλων του Ερντογάν, στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό, καθυβρίζει στο πρωτοσέλιδό της τον Τραμπ ως «ξεμωραμένο τρολ». Υπενθυμίζεται ότι η εφημερίδα είχε εξαπολύσει υβριστική επίθεση και κατά της Άνγκελα Μέρκελ, τον Μάρτιο, την οποία παρουσίαζε σαν νέο Αδόλφο Χίτλερ .

Άλλη ταμπλόιντ εφημερίδα, η MILAT, η οποία επίσης θεωρείται φερέφωνο του Ερντογάν, αποκαλεί τον Τραμπ… «σατανά». «Είναι καιρός να απελευθερώσουμε την Τουρκία από το σατανά» αναφέρει στον πρωτοσέλιδο τίτλο της.

Μάλιστα οι υπεύθυνοι της εφημερίδας έχουν «μεταμορφώσει» με κολάζ τον Τραμπ σε σατανά με κέρατα και μια… πιρούνα.«Προσκυνάμε μόνο τον Αλλάχ»

Αυτά συμβαίνουν ενώ ο πρόεδρος της Τουρκίας εξαπολύει συνεχώς απειλές κατά των ΗΠΑ λέγοντας ότι «όποιος κάνει λάθος υπολογισμούς με την Τουρκία θα βρει τον μπελά του».

«Απευθύνομαι για μία ακόμη φορά στις ΗΠΑ. Είναι ντροπή, ντροπή! Προτιμάτε έναν πάστορα από έναν στρατηγικό εταίρο σας στο ΝΑΤΟ. 

«Μας απειλούν. Δεν μπορείτε να τιθασεύσετε αυτό το έθνος με τη γλώσσα των απειλών. Εμείς απλώς γονατίζουμε ενώπιον του Θεού. Θα είναι λάθος να προσπαθήσουν να τιμωρήσουν την Τουρκία για έναν ιερέα. Θα κάνουμε ότι απαιτεί η τουρκική Δικαιοσύνη. Εδώ είναι Τουρκία. Δεν είναι μια χώρα που την κάνει ό,τι θέλει ο καθένας. Νομίζουν ότι θα καταστρέψουν την Τουρκία έτσι εύκολα μέσω του νομίσματος», πρόσθεσε σε χθεσινή ομιλία του στη Ριζούντα, αποκαλύπτοντας ότι το αμερικανικό τελεσίγραφο για την απελευθέρωση του πάστορα λήγει σήμερα Κυριακή στις 18:00.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 12 Αυγούστου 2018, 12:29