Ξεπέρασαν τα 9 εκατομμύρια οι πρόσφυγες της Συρίας

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2014, 12:31
Ξεπέρασαν τα 9 εκατομμύρια οι πρόσφυγες της Συρίας
Ξεπέρασαν τα 9 εκατ. οι άνθρωποι που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στη Συρία μετά από τρία χρόνια πολέμου στη χώρα, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).

«Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι μια ανθρωπιστική καταστροφή αυτού του μεγέθους διαδραματίζεται μπροστά στα μάτια μας, χωρίς να υπάρχει το παραμικρό σημάδι προόδου για τερματισμό της αιματοχυσίας», δήλωσε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), Αντόνιο Γκουτέρες.

Βάσει των στοιχείων που υπάρχουν περισσότεροι από 6,5 εκατ. είναι εσωτερικοί πρόσφυγες, ενώ τουλάχιστον 2,6 εκατ. έχουν εγγραφεί ή αναμένουν να εγγραφούν στους καταλόγους των προσφύγων στις γειτονικές χώρες, αριθμός που τείνει να ξεπεράσει αυτό των Αφγανών προσφύγων που θεωρείται ο μεγαλύτερος παγκοσμίως.

Συνολικά, πάνω από το 40% του συριακού λαού έχει διαφύγει, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία που εκτιμά ότι τουλάχιστον οι μισοί απ' αυτούς είναι παιδιά.

Η UNHCR καλεί την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και τις χώρες Ασίας-Ειρηνικού να δεχτούν τουλάχιστον 30.000 Σύρους πρόσφυγες φέτος και άλλους 100.000 το 2015 και το 2016.


Πηγή: ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2014, 12:40