Ο απολογισμός των σφοδρών πλημμυρών που έπληξαν τις τελευταίες ημέρες δύο διαφορετικές περιοχές της Κίνας ξεπέρασε τους 130 νεκρούς, σύμφωνα με απολογισμό που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα. Τουλάχιστον 85 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 102 φέρονται ως αγνοούμενοι σε τρεις επαρχίες στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, οι οποίες επλήγησαν από τις «χειρότερες εδώ και δεκαετίες» πλημμύρες στην χώρα, όπως χαρακτηρίστηκαν, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Εξάλλου τουλάχιστον 49 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην επαρχία Χουνάν, στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ και στην αυτόνομη περιοχή του Γκουάνγκσι, στην νότια Κίνα, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πλημμύρες προκάλεσαν σημαντικές υλικές καταστροφές και παρέλυσαν τα δίκτυα των μεταφορών -80.000 επιβάτες αποκλείστηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο στον σταθμό της Καντόνας-, σύμφωνα με τα επίσημα μέσα ενημέρωσης.

Στην Γκουανγκντόνγκ, την περισσότερο πληγείσα επαρχία μεταξύ αυτών του νότου, η οποία είχε επίσης πληγεί την περασμένη εβδομάδα από τον τυφώνα Ουτόρ, 28 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 10 εξακολουθούν να αγνοούνται, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου.

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης