Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη Χιλή ξεπέρασε χθες Σάββατο τους 21.000 νεκρούς, σύμφωνα με τα δεδομένα που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας αυτής της Λατινικής Αμερικής.

Κατά τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο, διαπιστώθηκαν οι θάνατοι άλλων 80 ασθενών με την COVID-19, εξέλιξη που αύξησε τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας σε 21.008 νεκρούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ίδιο διάστημα, επιβεβαιώθηκαν 5.037 μολύνσεις από τον SARS-CoV-2, που αύξησαν το σύνολο των κατοίκων της χώρας που έχουν προσβληθεί από τον ιό σε 850.483. Πρόκειται για το δεύτερο συνεχόμενο 24ωρο που τα κρούσματα έμειναν πάνω από το όριο των 5.000, επίπεδο στο οποίο η Χιλή είχε να φθάσει από τον Ιούνιο.

Τα επιλεγόμενα ενεργά κρούσματα είναι 27.523.

Ο υπουργός Υγείας Ενρίκε Πάρις απέδωσε εν μέρει την έξαρση στην «κόπωση» των πολιτών ως προς την τήρηση των μέτρων τους μήνες των διακοπών του καλοκαιριού στο νότιο ημισφαίριο. «Υποστηρίζουμε τις διακοπές αλλά δυστυχώς κατά τη διάρκειά τους προφανώς υπήρξαν συμπεριφορές που παραβίαζαν τα υγειονομικά μέτρα», σημείωσε ο κ. Πάρις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κλιμάκωση της πανδημίας καταγράφεται παρότι η εκστρατεία ανοσοποίησης προχωρά στη χώρα, όπου έχουν εμβολιαστεί για τον νέο κορωνοϊό κάπου τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης