Οι Αρχές των Η.Π.Α. ανακοίνωσαν τη Δευτέρα πως προχώρησαν σε κατάσχεση 150 εκατ. δολαρίων στη διάρκεια μιας επιχείρησης κατά επιχειρήσεων του Λιβάνου, οι οποίες κατηγορούνται ότι προχώρησαν σε ξέπλυμα χρήματος για λογαριασμό της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ.

«Όπως είχαμε τονίσει το περασμένο έτος, η “Lebanese-Canadian Bank” διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην διευκόλυνση του ξεπλύματος χρημάτων για οργανισμούς που ελέγχονται από τη Χεζμπολάχ σε όλον τον κόσμο», τόνισε η διευθύντρια της Υπηρεσίας για την Καταπολέμηση των Ναρκωτικών (DEA).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον περασμένο Δεκέμβριο είχε γίνει γνωστό πως οι Η.Π.Α. κατέθεσαν μήνυση κατά λιβανικών χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων, τα οποία κατηγορούσε ότι διευκόλυναν το ξέπλυμα περίπου 483 εκατ. δολαρίων για λογαριασμό της Χεζμπολάχ, μέσω των Η.Π.Α. και της Αφρικής, χρήματα που σχετίζονται με το λαθρεμπόριο ναρκωτικών. Η μήνυση αυτή στρεφόταν κατά κύριο λόγο εναντίον της «Lebanese-Canadian Bank» και δύο χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων με έδρα τον Λίβανο, τη χρηματιστηριακή εταιρεία «Hassan Ayash» και την «Elissa Holding».

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης