Στη διαμάχη μεταξύ του αμερικανού Κογκρέσου και του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, απέδωσε ο επικεφαλής της ρωσικής κρατικής διαστημικής εταιρείας Roskosmos Ντμίτρι Ρογκόσζιν, την απόφαση NASA να ακυρώσει την πρόσκληση που του είχε απευθύνει να επισκεφτεί τις ΗΠΑ, εκτιμώντας ότι η NASA έπεσε θύμα αυτή της διαμάχης. 

Πρόσφατα ο επικεφαλής της NASA ζιμ Μπρϊντνστάιν σε συνέντευξη του στην αμερικανική εφημερίδα Washington Post, είχε δηλώσει ότι αποφάσισε να ακυρώσει την πρόσκληση του επικεφαλής της Roskosmos να επισκεφτεί τις ΗΠΑ εξαιτίας της στάσης αμερικανών γερουσιαστών, που θεώρησαν ότι η επίσκεψη αυτή δεν θα ήταν καλή ιδέα. Η NASA είχε ανακοινώσει ότι ενημέρωσε την ρωσική πλευρά για το ότι η επίσκεψη του Ρογκόζιν στις ΗΠΑ « θα πρέπει να αναβληθεί» , χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει νέα ημερομηνία επίσκεψης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο επίσημος εκπρόσωπος της Roskosmos Βλαντίμιρ Ουστιμένκο δήλωσε στο TASS ότι η Roskosmos δεν θα λάβει προς το παρόν κάποια μέτρα έναντι της NASA, αλλά θα αποφασίσει πως θα οικοδομήσει περαιτέρω τις σχέσεις της με την αμερικανική υπηρεσία Διαστήματος , μόνο αφότου λάβει επίσημα εξηγήσεις για την αναβολή της επίσκεψης Ρογκόζιν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης