Αυτή η παραμονή της Πρωτοχρονιάς γιορτάστηκε όπως καμία προηγούμενη στην Γιουχάν της Κίνας,την πόλη από όπου ξεκίνησε η πανδημία του κορωνοϊού για να δοκιμάσει ολόκληρο τον πλανήτη.

Οι πολίτες στην Γιουχάν αποχαιρέτησαν έναν χρόνο που θα προτιμούσαν να ξεχάσουν, πλημμυρίζοντας τις πλατείες και κάνοντας ξέφρενα πάρτι στους δρόμους της πόλης, σε αντίθεση με τους δρόμους της Νέας Υόρκης που έμοιαζε νεκρή πόλη κάτι που προκάλεσε φθόνο και κατηγορίες, σχετικά με το αν οι ΗΠΑ έπρεπε να έχουν υιοθετήσει την προσέγγιση του Πεκίνου για τον χειρισμό της πανδημίας κορωναϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι της πόλης φορώντας μάσκες, συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πρωτεύουσας της επαρχίας της Χουμπέι, κρατώντας μπαλόνια, τα οποία άφησαν στον ουρανό, όταν το ρολόι σήμανε μεσάνυχτα. Τα μαγαζιά ήταν ανοιχτά, ενώ οι νέοι διασκέδασαν στα μπαρ της γειτονιάς τους.

Να σημειωθεί ότι ο ιός στην Γιουχάν, βρίσκεται σε ύφεση καθώς στην πόλη  των 11,08 εκατομμυρίων κατοίκων τα κρούσματα από τον Ιούνιο δεν έχουν ξεπεράσει τα 50 συνολικά.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης