Στην επίθεση σε βάρος του Τούρκου δημοσιογράφου Ερκ Ατζαρέρ, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε από αγνώστους μπροστά στο σπίτι του στο Βερολίνο, αναφέρεται η Berliner Zeitung, φωτογραφίζοντας ως ηθικό αυτουργό τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων, «ο Ατζαρέρ ζει εξόριστος στο Βερολίνο, όπου και διέφυγε όταν κατηγορήθηκε στην Τουρκία μαζί με άλλους δημοσιογράφους για δημοσίευση απόρρητων στοιχείων γύρω από τη δράση τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στη Λιβύη. Οι τρεις επιτιθέμενοι γρονθοκόπησαν τον δημοσιογράφο, τράπηκαν ωστόσο σε φυγή όταν γείτονες έβαλαν τις φωνές και κάλεσαν την αστυνομία». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Ερκ Ατζαρέρ γνώριζε τους κινδύνους» σχολιάζει από την πλευρά της η taz και προσθέτει: «Δεν είναι μυστικό ότι Τούρκοι εθνικιστές οργανώνονται στη Γερμανία. Κι έτσι είναι σαφές ποιος κρύβεται πίσω από την επίθεση στον Τούρκο δημοσιογράφο. Επειδή δεν σιωπά όταν πρόκειται για τον τουρκικό ισλαμισμό και τον φασισμό των συγκυβερνώντων κομμάτων AKP και MHP, μπήκε στο στόχαστρό τους. Οι επιτιθέμενοι έφεραν μαζί τους μαχαίρι. Τα χειρότερα αποτράπηκαν χάρη στην παρέμβαση των γειτόνων. Πρόσφατα ο Ερκ Ατζαρέρ είχε ρωτήσει σε συνέντευξη την εξόριστη συγγραφέα Ασλί Ερντογάν αν αισθάνεται ασφαλής στη Γερμανία και εκείνη απάντησε: “Σε καμία περίπτωση. Όποιος μπει στο στόχαστρο του τουρκικού κράτους δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής”».

Πηγή: DW

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης