Το προεκλογικό επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ έλαβε την απόφαση να «ενθαρρύνει εντόνως» τους υποστηρικτές του Ρεπουμπλικάνου προέδρου να φορούν μάσκες στην επόμενη προεκλογική συγκέντρωσή του, για προληπτικούς λόγους, ανακοίνωσε ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου σήμερα.

Ο Τραμπ σχεδιάζει μια υπαίθρια συγκέντρωση το Σάββατο στο Πόρτσμουθ του Νιου Χαμσάιρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Προφανώς ανυπομονούμε να βρεθούμε στην Πολιτεία του Γρανίτη και να συναντηθούμε με τους ανθρώπους στο Νιου Χαμσάιρ», είπε ο προσωπάρχης Μαρκ Μίντοους σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Fox News.

Ανακοινώνοντας τη συγκέντρωση στο Πόρτσμουθ, το επιτελείο του Τραμπ ανέφερε ότι θα υπάρχει «πρόσβαση σε απολυμαντικό χεριών και σε όλους τους παρευρισκομένους θα χορηγηθούν μάσκες προσώπου, τις οποίες τους προτρέπουμε εντόνως να φορέσουν».

Η μεταστροφή αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά την προεκλογική συγκέντρωση στην Τάλσα της Οκλαχόμας που έγινε σε κλειστό χώρο και επικρίθηκε εντονότατα επειδή δεν τηρήθηκαν οι προφυλάξεις για την προστασία από τον νέο κορωνοϊό, όπως οι αποστάσεις μεταξύ των παρευρισκόμενων και η χρήση μάσκας. Μολονότι μοιράστηκαν μάσκες στην Τάλσα, δεν υπήρξε κάποια προτροπή προς τον κόσμο να τις φορέσει. Ο ίδιος ο πρόεδρος Τραμπ αρνείται να φορέσει μάσκα δημοσίως ή να συστήσει σε άλλους να το κάνουν, σε αντίθεση με το μήνυμα που στέλνει η ειδική ομάδα του Λευκού Οίκου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τουλάχιστον οκτώ μέλη του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ που πήγαν στην Τάλσα στις 20 Ιουνίου βρέθηκαν θετικά στον νέο κορωνοϊό τις επόμενες ημέρες. Επιπλέον, η Κίμπερλι Γκιλφόιλ, υψηλόβαθμο στέλεχος της προεκλογικής εκστρατείας και σύντροφος του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, βρέθηκε θετική στον ιό ενώ και ο Χέρμαν Κάιν, πρώην υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ με τους Ρεπουμπλικάνους, ανακοίνωσε ότι προσβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα. Και οι δύο είχαν πάει στην Τάλσα.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κέιλι ΜακΕνάνι είπε στο Fox ότι το προεκλογικό επιτελείο του Τραμπ ξεκαθάρισε με σαφήνεια ότι «όχι μόνο θα προσφέρουμε μάσκες αλλά συστήνουμε να τις φορούν» γιατί «είναι πολύ σημαντικό να τηρούμε τις οδηγίες των CDC», των Κέντρων Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης