Μια 16χρονη έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού στο Ισραήλ, φέρνοντας ξανά στο προσκήνιο τη μάστιγα που ταλανίζει πολλές χώρες. 

Το σοκαριστικό περιστατικό συνέβη σε παραλιακό ξενοδοχείο της πόλης Ελιάτ, στην Ερυθρά Θάλασσα, στις 12 Αυγούστου. Το θύμα ωστόσο πήγε στην αστυνομία δύο ημέρες μετά. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει ο Guardian, η αστυνομία μέχρι στιγμής έχει κάνει δύο συλλήψεις για την υπόθεση, με τις επόμενες ώρες να είναι καθοριστικές για την ταυτοποίηση των υπόλοιπων εμπλεκόμενων. 

Ισραηλινά μέσα αναφέρουν ότι ένας από τους υπόπτους ισχυρίστηκε πως περίπου 30 άνδρες έκαναν σεξ με την ανήλικη κοπέλα, ωστόσο ο ίδιος επέμεινε ότι δεν υπήρξε βιασμός.

Την ίδια ώρα, ο Guardian επικαλείται ότι τοπικά μέσα αναφέρουν πως κάποιοι εκ των ανδρών συμμετείχαν στην πράξη και κάποιοι άλλοι κατέγραφαν με το κινητό τους τις φρικαλεότητες. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, σχολιάζοντας την υπόθεση έκανε λόγο για έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και ζήτησε οι υπεύθυνοι να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υπηρεσιών τη χώρας, Ιτζίκ Σμούλι, τόνισε ότι είναι ανεπίτρεπτο να συμβαίνουν «τόσο σοκαριστικές υποθέσεις» και πως αυτές οι νοοτροπίες πρέπει να καταπολεμηθούν. 

Μάλιστα, σήμερα το απόγευμα ομάδες υπεράσπισης των δικαιωμάτων της γυναίκας στο Ισραήλ, προγραμματίζουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε διάφορες πόλεις της χώρας.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης