Τουρκικές και κινεζικές εταιρείες θα εργαστούν από κοινού για την κατασκευή ενός σιδηροδρομικού δικτύου για τρένα υψηλής ταχύτητας στην Τουρκία, το οποίο θα εκτείνεται από τα δυτικά σύνορα της χώρας με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία και θα φθάνει στο πλέον ανατολικό σύνορό της.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή των Τουρκικών Κρατικών Σιδηροδρόμων (TCDD), μεταξύ των συμφωνιών που υπογράφηκαν κατά την επίσκεψη την περασμένη εβδομάδα στην Τουρκία του πρωθυπουργού της Κίνας, Ουέν Τζιαμπάο, ήταν και η συμφωνία για την κατασκευή του δικτύου, το οποίο η Κίνα θα χρηματοδοτήσει με 28 εκατομμύρια δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι η Τουρκία σχεδιάζει να κατασκευάσει σιδηροδρομικές γραμμές για τρένα υψηλής ταχύτητας μήκους 6.000 χλμ. από την πόλη Εντιρνέ (Ανδριανούπολη) της Δυτικής Τουρκίας έως την πόλη Καρς, κοντά στα ανατολικά σύνορα με την Αρμενία.

Την περίοδο αυτή, η Τουρκία κατασκευάζει μια υποθαλάσσια σιδηροδρομική σήραγγα που περνά κάτω από τα στενά του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη. Μόλις ολοκληρωθεί η κατασκευή της, τα τρένα θα μπορούν ενδεχομένως να τη διασχίζουν στη διάρκεια του ταξιδιού τους από τη Δυτική Ευρώπη στην Κίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης