Λαγκάρντ: Δεν ξέρω αν ο Βαρουφάκης θα κάνει αυτά που συμφωνήσαμε

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 10 Απριλίου 2015, 19:20
Λαγκάρντ: Δεν ξέρω αν ο Βαρουφάκης θα κάνει αυτά που συμφωνήσαμε
Σε μια δήλωση-βόμβα προέβη η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Η κυρία Λαγκάρντ σημείωσε με νόημα πως ανησυχεί για το αν ο Γιάνης Βαρουφάκης θα εφαρμόσει αυτά που συμφώνησαν την περασμένη εβδομάδα στο ραντεβού που είχαν στην Ουάσινγκτον.

«Είμαι ανήσυχη για το αν το κομμάτι της συζήτησής που κάναμε την Κυριακή του Πάσχα, θα υλοποιηθεί!» σημείωσε χαρακτηριστικά η επικεφαλής του ΔΝΤ σε χθεσινή της συνέντευξη στο PBSBNewsHour.
Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι ζητάει παρεμβάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για το συνταξιοδοτικό, τονίζοντας ότι δεν είναι βιώσιμο.

«Το συνταξιοδοτικό σύστημα στην Ελλάδα δεν είναι βιώσιμο, επιβαρύνει την ελληνική οικονομία και πρέπει άμεσα να αναμορφωθεί» ήταν τα λόγια της Διευθύντριας του Ταμείου.
Επιπλέον, η Γαλλίδα πολιτικός άφησε σαφείς αιχμές και προς τις προηγούμενες κυβερνήσεις σημειώνοντας ότι «υποχώρησαν» μπροστά στις συντεχνίες.

Η Κριστίν Λαγκάρντ έφερε και ένα συγκεκριμένο παράδειγμα, το μητρικό γάλα.
«Το μητρικό γάλα πωλούνταν μόνο μέσω φαρμακείων. Το προσπαθήσαμε, απελευθερώσαμε την αγορά και οι τιμές έπεσαν. Μετά, όμως, επιστρέψαμε στην προηγούμενη κατάσταση και πωλείται πάλι μόνο στα φαρμακεία».

Σήμερα η κα Λαγκάρντ, μιλώντας στο CNBC, δήλωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα έναντι των δανειστών της.

Παράλληλα, η επικεφαλής του ΔΝΤ χαρακτήρισε καταστροφικό το σενάριο του Grexit, ενώ αναγνώρισε ότι η νέα κυβέρνηση έχει συγκεκριμένη λαϊκή εντολή.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 10 Απριλίου 2015, 19:23