Λάγκερφελντ: «Ο Ολάντ μισεί τους πλούσιους»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012, 14:31
Λάγκερφελντ: «Ο Ολάντ μισεί τους πλούσιους»
Ο διάσημος Γερμανός μόδιστρος και επιχειρηματίας της μόδας Καρλ Λάγκερφελντ κατακεραυνώνει τον Γάλλο πρόεδρο, χαρακτηρίζοντάς τον «ηλίθιο», που με τις «καταστροφικές» πολιτικές του προκαλεί μεγάλο πλήγμα στα εύπορα στρώματα και αποθαρρύνει τις ξένες επενδύσεις.

Στη συνέντευξή του στο ισπανικό «Marie Claire» που βγήκε στα περίπτερα την Παρασκευή με επετειακή έκδοση για τα 25 χρόνια του, ο Λάγκερφελντ δεν «μέτρησε τα λόγια του» και αναφερόμενος στον Ολάντ δηλώνει: «Αυτός ο ανόητος θα αποδειχθεί ένας καταστροφικός Θαπατέρο».
«Θα είναι υπερβολικά σοσιαλιστής» λέει πικρόχολα, για να συνεχίσει απτόητος: «Ο Ολάντ μισεί τους πλούσιους. Αυτό είναι καταστροφικό. Θέλει να τους τιμωρήσει και προφανώς αυτοί φεύγουν και κανείς δεν επενδύει. Οι ξένοι δεν θέλουν να επενδύσουν στη Γαλλία και έτσι τελικά τα πράγματα δεν προχωρούν» υποστηρίζει ο Λάγκερφελντ, που επιτίθεται και στην έλλειψη ανταγωνιστικότητας της γαλλικής οικονομίας. «Εκτός από τη μόδα, τα κοσμήματα, τα αρώματα και το κρασί, η Γαλλία δεν είναι ανταγωνιστική. Τα υπόλοιπα προϊόντα δεν πουλάνε. Ποιος αγοράζει γαλλικά αυτοκίνητα; Όχι εγώ» δηλώνει.

O Λάγκερφελντ είχε πολύ καλές σχέσεις με τον προκάτοχο του Ολάντ, τον Νικολά Σαρκοζί, από τον οποίο είχε βραβευτεί με τον «Σταυρό του Διοικητή της Λεγεώνας της Τιμής», στο προεδρικό μέγαρο της Γαλλίας τον Ιούνιο του 2010.


Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012, 15:54