Λακ-Μεγκαντίκ: Επιστροφή στην καθημερινότητα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013, 11:15
Λακ-Μεγκαντίκ: Επιστροφή στην καθημερινότητα
Οι κάτοικοι της μικρής πόλης Λακ-Μεγκαντίκ επιστρέφουν σιγά-σιγά στους κανονικούς ρυθμούς της ζωής καθώς σπίτια και καταστήματα άνοιξαν πάλι σήμερα λίγα μέτρα μακριά από το ισοπεδωμένο κέντρο της πόλης μετά την φονική έκρηξη και τον εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας, η οποία μετέφερε αργό πετρέλαιο και πετροχημικά προϊόντα.

Η αστυνομία έχει υψώσει έναν φράχτη ύψους 2,5 μέτρων, ο οποίος εμποδίζει τη θέα προς την περιοχή με τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα καταστήματα στο κέντρο της πόλης που πριν έσφυζε από ζωή και σήμερα θυμίζει πολεμική ζώνη. Σύμφωνα με την αστυνομία, 24 άνθρωποι έχουν ανασυρθεί νεκροί και 26 είναι αγνοούμενοι και θεωρούνται «πιθανότατα νεκροί».

Το εν λόγω δυστύχημα με τους 50 νεκρούς είναι το χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα στη Βόρεια Αμερική από το 1989 και το πιο αιματηρό στον Καναδά από το 1998, όταν αεροσκάφος της Swissair με 229 επιβάτες κατέπεσε στον Ατλαντικό στα ανοικτά των ακτών της Νέας Σκωτίας. Οι έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος συνεχίζονται και η αστυνομία δεν αποκλείει την πιθανότητα εγκληματικής αμέλειας όσον αφορά την τήρηση των κανονισμών ασφαλείας από την αμερικανική εταιρεία Montreal, Maine and Atlantic στην οποία ανήκει το τραίνο.

Η έκρηξη ανάγκασε το 1/3 των 6.000 κατοίκων της πόλης να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν ήδη επιστρέψει σ' αυτά. «Όμως, τα πράγματα δεν θα είναι ποτέ ξανά τα ίδια. «Θα συνεχίσουμε να ακούμε το τραίνο αυτό για χρόνια. Οι αναμνήσεις θα έρχονται να μάς βασανίζουν στον ύπνο μας», δήλωσε ο 57χρονος, Ντάνιελ Λέσαρντ.


Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013, 11:41