Στις κακές καιρικές συνθήκες οφείλεται το δυστύχημα με αεροπλάνο του κρατικού αερομεταφορέα του Λάος Lao Airlines, το οποίο συνετρίβη την Τετάρτη στον ποταμό Μεκόνγκ, κοντά στην πόλη Πάξε, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι 49 επιβαίνοντες, ανάμεσά τους και υπήκοοι δέκα ξένων χωρών.

Το αεροσκάφος τύπου ATR-72 εκτελούσε πτήση από την πρωτεύουσα του Λάος Βιεντιάν και συνετρίβη χθες, στις 04.10 μ.μ. (τοπική ώρα), μόλις οκτώ χιλιόμετρα από τον προορισμό του, την πόλη Πάξε, η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα τόσο της Ταϊλάνδης όσο και της Καμπότζης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξιωματούχος της αεροπορικής εταιρείας, η οποία διατήρησε την ανωνυμία της, δήλωσε στο Reuters ότι 44 επιβάτες και πενταμελές πλήρωμα επέβαιναν στην πτήση QV301 από την πρωτεύουσα προς την Πάξε, στα νότια της χώρας.

«Οι κακές καιρικές συνθήκες καθώς το αεροσκάφος ετοιμαζόταν να προσγειωθεί ενδεχομένως να ευθύνονται για το δυστύχημα. Αντιλαμβανόμαστε ότι δεν υπάρχουν επιζώντες, αλλά συνεχίζουμε τις έρευνες» πρόσθεσε.

Ανώτερος αξιωματούχος της πολιτικής αεροπορίας δήλωσε ότι το πέρασμα του τυφώνα Νάρι ενδέχεται να συνετέλεσε στην αεροπορική τραγωδία. Το νότιο Λάος επηρεάστηκε από τον τυφώνα Νάρι, ο οποίος έπληξε την περιοχή την Τρίτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τη λίστα επιβατών της αεροπορικής εταιρείας, στους 44 επιβαίνοντες του αεροσκάφους βρίσκονταν 17 από το Λάος, πέντε Αυστραλοί, επτά Γάλλοι, πέντε Ταϊλανδοί, τρεις Κορεάτες, δύο Βιετναμέζοι, ένας Αμερικανός, ένας Καναδός, ένας Κινέζος, ένας Μαλαίος και ένας Ταϊβανέζος.

Η Lao Airlines είναι ο εθνικός αερομεταφορέας της χώρας και λειτουργεί από το 1976. Διαθέτει στόλο από μόλις 14 αεροπλάνα, τα οποία τον περασμένο χρόνο μετέφεραν 658.000 επιβάτες.

Πραγματοποιεί δρομολόγια σε επτά εσωτερικούς προορισμούς καθώς και διεθνείς πτήσεις προς την Κίνα, την Καμπότζη, την Ταϊλάνδη, το Βιετνάμ και τη Σιγκαπούρη.

Πηγή: ΑΠΕ

Διαβάστε επίσης: Δεκάδες νεκροί από συντριβή αεροσκάφους, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013, 16:20

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης