Δεν είναι σαφές πού βρίσκεται σήμερα ο πρώην Ρώσος πράκτορας Σεργκέι Σκρίπαλ και η κόρη του Γιούλια και αυτό αποδεικνύει ότι η βρετανική κυβέρνηση και η υπηρεσία πληροφοριών έχουν «κάτι να κρύψουν», δήλωσε το Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.

«Πού βρίσκεται η Γιούλια Σπρίπαλ και πού είναι ο πατέρας της; Αυτά είναι τα κύρια ερωτήματά μας σήμερα. Δεν έχουν παρουσιαστεί στο κοινό εδώ και πολλούς μήνες», δήλωσε ο Λαβρόφ σε συνέντευξη Tύπου με τον Πορτογάλο ομόλογό του Αουγκούστο Σάντος Σίλβα στη Λισαβόνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Λαβρόφ υπενθύμισε, ακόμη, ότι πρόσφατα κυκλοφόρησε ένα νέο ντοκιμαντέρ του BBC για τη διερεύνηση της υπόθεσης Σκριπάλ.

«Η ταινία δεν αποκάλυψε τίποτα καινούργιο σχετικά με την κατανόηση του γεγονότος που πραγματικά συνέβη. Αλλά είναι συμπτωματικό ότι δεν αναφέρθηκε ούτε μια λέξη σε αυτή την ταινία για το πού βρίσκονται αυτοί οι ατυχείς άνθρωποι, πού είναι οι Σκριπάλ… Αποκλείω ότι ο δημοσιογράφος που έκανε την ταινία για τους Σκριπάλ να μην προσπάθησε να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτούς. Και δεν παρασχέθηκε πρόσβαση, καθώς δεν έχει ειπωθεί ούτε μια λέξη για αυτούς (στην ταινία). Αυτό σημαίνει μόνο ένα πράγμα – η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και η βρετανική υπηρεσία πληροφοριών έχει κάτι να κρύψει», είπε ο Λαβρόφ.

Πηγή: Sputnik 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης