Λαβρόφ: Οι ΗΠΑ προστατεύουν το πρώην Μέτωπο Αλ Νούσρα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016, 16:03
Λαβρόφ: Οι ΗΠΑ προστατεύουν το πρώην Μέτωπο Αλ Νούσρα
Οι ΗΠΑ προσπαθούν να προστατεύσουν το Μέτωπο Φατέχ Αλ Σαμ, πρώην Μέτωπο Αλ Νούσρα, παρά τον τζιχαντισμό του, ίσως γιατί το χρειάζονται για να εκθρονίσουν τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ, δήλωσε στο βρετανικό BBC ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας είπε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν εκπληρώσει τη δέσμευσή τους να διαχωρίσουν πλήρως το Μέτωπο Φατέχ Αλ Σαμ και άλλες εξτρεμιστικές οργανώσεις από τους αντάρτες της μετριοπαθούς συριακής αντιπολίτευσης.

«Ακόμη δεν μπορούν ή δεν θέλουν να το πράξουν», τόνισε. «Πιστεύουμε ότι το σχέδιό τους είναι να διασώσουν το Νούσρα. Ποτέ δεν το έχουν πλήξει πουθενά στη Συρία».

Οι δηλώσεις του κ. Λαβρόφ έγιναν για την επέτειο του ενός χρόνου από την άμεση στρατιωτική εμπλοκή της Ρωσίας στον συριακό εμφύλιο πόλεμο.

Ο υπουργός Εξωτερικών υπερασπίστηκε ακόμη τους ρωσοσυριακούς βομβαρδισμούς στο πολιορκούμενο, ανταρτοκρατούμενο τμήμα του Χαλεπίου.

Τα Ηνωμένα Έθνη υποστηρίζουν ότι 400 άμαχοι, πολλοί εξ αυτών παιδιά, έχουν χάσει τη ζωή τους από την επίθεση Ρωσίας - Άσαντ στο Χαλέπι την τελευταία εβδομάδα.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016, 16:03