«Η Μόσχα είναι έτοιμη να εξετάσει τη συμφωνία διακανονισμού των σχέσεων με το Κοσσυφοπέδιο με εποικοδομητικό τρόπο, αν γίνει αποδεκτή από τη Σερβία», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Srpski Telegraf».

«Η Μόσχα θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει τις θέσεις του Βελιγραδίου για το Κοσσυφοπέδιο στην διεθνή αρένα και θα παραμείνει σύμμαχος της Σερβίας στην διαδικασία για τον διακανονισμό του Κοσσυφοπεδίου», είπε ακόμη ο Λαβρόφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ρώσος υπουργός ανέφερε ακόμη πως «η Μόσχα θα προωθήσει την θέση του Βελιγραδίου σε διάφορους διεθνείς οργανισμούς, όπως ο ΟΗΕ, η Ιντερπόλ, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου αλλά και άλλους».
Αναφερόμενος στην επίσκεψη του προέδρου Πούτιν στην Σερβία τον Ιανουάριο, όπου θα έχει συνομιλίες με τον Σέρβο ομόλογό του Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο Λαβρόφ είπε πως «θα συνεισφέρει ακόμη περισσότερο στην ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των δύο χωρών».

Είπε ακόμη πως «η Δύση επιμένει να προσπαθεί να μετατρέψει τα Βαλκάνια σε ‘άλλο ένα προπύργιο’ εναντίον της Ρωσίας, χωρίς να λαμβάνει υπόψη της το μάθημα που έχει προκαλέσει η τραγωδία στην Ουκρανία».

Για τον Λαβρόφ, έχει ζητηθεί από τις χώρες της περιοχές «να επιλέξουν: Είτε με την Μόσχα ή με τις Βρυξέλλες και την Ουάσινγκτον. Αντί να επιδιωχθεί να οικοδομήσουν μαζί με την Ρωσία αρχιτεκτονική ασφάλειας βασισμένη σε αρχές ισότητας, οι δυτικές χώρες επιδιώκουν το αδιέξοδο αυξάνοντας τις γεωπολιτικές περιοχές υπό τον έλεγχό τους καθορίζοντας διαχωριστικές γραμμές υπό τον έλεγχό τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης