Λαβρόφ: Η Ρωσία δίνει μεγάλη σημασία στη συνεργασία με την Ελλάδα

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020, 14:14
Λαβρόφ: Η Ρωσία δίνει μεγάλη σημασία στη συνεργασία με την Ελλάδα

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ συνεχάρη τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια με αφορμή την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. «Δίνουμε μεγάλη σημασία στη συνεργασία με την Ελλάδα πάνω στα κορυφαία διεθνή και περιφερειακά ζητήματα. Είμαστε διατεθειμένοι να ενεργοποιήσουμε και περαιτέρω τις επαφές μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών με γνώμονα τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην ευρωπαϊκή ήπειρο και τις ταραγμένες γειτονικές περιοχές» υπογραμμίζει στο συγχαρητήριο μήνυμά του στον Νίκο Δένδια ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ σημειώνει περαιτέρω πως ο πολιτικός διάλογος με την Ελλάδα παραδοσιακά κατέχει μια ιδιαίτερη θέση στις διεθνείς μας σχέσεις και προσθέτει: «Τη βάση των σχέσεών μας αποτελούν οι κοινές πνευματικές ρίζες, η αμοιβαία έλξη των δύο λαών. Εκτιμούμε την προσεκτική προσέγγιση που υπάρχει στη χώρα σας για τη μνήμη των Ρώσων στρατιωτών που έπεσαν για την ελευθερία και την ανεξαρτησία του Ελληνικού Κράτους».

Παράλληλα επισημαίνει πως η Ρωσία είναι ανοικτή «ως προς τη διεξαγωγή κοινών εκδηλώσεων στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την αρχή της Ελληνικής Επανάστασης».

Τέλος ο κ. Λαβρόφ εύχεται στον κ. Δένδια καλή υγεία και κάθε επιτυχία στο έργο του «προς όφελος της ενίσχυσης των θέσεων της Ελλάδας στις διεθνείς υποθέσεις».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020, 14:50