Λαβρόφ: Πυρά προς τη Γαλλία για τη δημοσιοποίηση της συνομιλίας Μακρόν-Πούτιν - «Παραβιάζει τη διπλωματική εθιμοτυπία»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2022, 11:14
Λαβρόφ: Πυρά προς τη Γαλλία για τη δημοσιοποίηση της συνομιλίας Μακρόν-Πούτιν - «Παραβιάζει τη διπλωματική εθιμοτυπία»

Τη δυσαρέσκειά του για τη δημοσιοποίηση συνομιλίας μεταξύ των Εμανουέλ Μακρόν και Βλαντιμίρ Πούτιν από το γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό France 2, εξέφρασε ο Σεργκεί Λαβρόφ.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας τόνισε πως «Η διπλωματική εθιμοτυπία δεν προβλέπει μονομερείς διαρροές (τέτοιων) ηχογραφήσεων».

Η συγκεκριμένη συνομιλία πραγματοποιήθηκε μόλις τέσσερις μέρες πριν η Ρωσία εξαπολύσει την επίθεσή της κατά της Ουκρανίας.

Η διάρκειας εννέα λεπτών πολύ τεταμένη τηλεφωνική συνομιλία ανάμεσα στον Εμανουέλ Μακρόν και τον Βλαντίμιρ Πούτιν δημοσιοποιήθηκε στο πλαίσιο ενός ντοκιμαντέρ του γαλλικού τηλεοπτικού σταθμού France 2 με θέμα τη μεσολάβηση του Γάλλου προέδρου στην προσπάθειά του να εμποδίσει την ανάφλεξη της σύγκρουσης στην Ουκρανία, καθώς η Μόσχα κατηγορούνταν τότε, παρά τις επανειλημμένες διαψεύσεις της, ότι προετοίμαζε επίθεση.

Ο Λαβρόφ δήλωσε πως η Ρωσία δεν έχει λόγο να ντρέπεται για το περιεχόμενο της συνομιλίας ανάμεσα στους δύο ηγέτες.

«Διεξάγουμε πάντα τις διαπραγματεύσεις με τέτοιο τρόπο ώστε να μην πρέπει ποτέ να ντρεπόμαστε. Λέμε πάντα αυτό που πιστεύουμε, είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε για τις δηλώσεις μας και να εξηγήσουμε τη θέση μας», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2022, 11:14