Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα με τον Αμερικανό ομόλογο του Τζον Κέρι πως οι προσπάθειες των ΗΠΑ να εντείνουν την πίεση μέσω της επιβολής κυρώσεων στην Ρωσία είναι μάταιες και το μόνο αποτέλεσμα που θα έχουν είναι να υπονομεύσουν τη διμερή συνεργασία των δύο χωρών σε παγκόσμια θέματα, αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε το ρωσικό ΥΠΕΞ.

«Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων για τις σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ, ο κ. Λαβρόφ τόνισε πως οι ενέργειες των ΗΠΑ για να εντείνουν την πίεση μέσω της επιβολής κυρώσεων στην Ρωσία δεν πρόκειται να έχουν τα επιθυμητά (σ.σ. για την Ουάσινγκτον) αποτελέσματα, αλλά το μόνο που θα κάνουν είναι να υπονομεύσουν τις πιθανές διμερείς συνεργασίες σε επείγοντα θέματα της παγκόσμιας ατζέντας» υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο αξιωματούχων, συζητήθηκε η διευθέτηση της συριακής κρίσης και η δημιουργία ενός ενιαίου μετώπου στην μάχη ενάντια στην τρομοκρατία. «Ο υπουργός Λαβρόφ επισήμανε ξανά την ανάγκη να αρθούν όλες οι προϋποθέσεις αναφορικά με την δημιουργία ενός ενιαίου μετώπου ενάντια στο Ισλαμικό Χαλιφάτο και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις» προσθέτει η ανακοίνωση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης