Στα βήματα του κυβερνήτη του Τέξας και πρώην υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων για το προεδρικό χρίσμα, Rick Perry, φαίνεται πως αποφάσισε να κινηθεί ο Mitt Romney. Ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης δε μίλησε για… στρατιωτική επέμβαση στο Μεξικό προκειμένου να σταματήσει το κύμα μετανάστευσης αλλά για ενίσχυση της αμερικανικής παρουσίας στον Περσικό Κόλπο προκειμένου να… «κόψουν» τον βήχα στο Ιράν, το οποίο απειλεί να αποκλείσει τα στενά του Χορμούζ.

«Είναι σημαντικό οι στρατιωτικές μας δυνάμεις να έχουν ανοικτές θαλάσσιες διόδους. Φυσικά και θα ήταν πράξη πολέμου αν το Ιράν υλοποιούσε τις απειλές του και έκλεινε τα στενά του Χορμούζ, από τα οποία περνά το 40% του πετρελαίου που μεταφέρεται μέσω θαλάσσης σε όλον τον κόσμο», υπογράμμισε σε δηλώσεις του στο NBC.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη διάρκεια των δηλώσεών του δεν παρέλειψε να ασκήσει την… αγαπημένη του κριτική στον πρόεδρο των Η.Π.Α., Barack Obama, εξηγώντας πως ποτέ από το 1971 το Πολεμικό Ναυτικό των Η.Π.Α. δε διατηρούσε τόσο λίγα πλοία στον Περσικό Κόλπο.

«Θα έπρεπε να ήταν τουλάχιστον 15, όχι γιατί θέλουμε να εμπλακούμε σε πόλεμο, αλλά γιατί θέλουμε αν κάποιος σκοπεύει να μας επιτεθεί να δει ότι είμαστε τόσο δυνατοί και δεν μπορεί να μας νικήσει», πρόσθεσε.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης