Λάχλαν Μέρντοκ: Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2014, 07:33
Λάχλαν Μέρντοκ: Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών
Ο Αυστραλός μεγιστάνας των ΜΜΕ, Ρούπερτ Μέρντοκ, δρομολόγησε εξελίξεις που καθιστούν τον μεγαλύτερο γιο του, Λάχλαν Μέρντοκ, ως τον πιθανό διάδοχό του, παρακάμπτοντας διάφορα μεγάλα στελέχη του ομίλου.

Στις αυστραλιανές εφημερίδες του Μέρντοκ, ο Λάχλαν Μέρντοκ - που πριν χρόνια είχε παραιτηθεί από το διοικητικό αξίωμα που είχε στη Νews Corp. - φιγουράρει στις πρώτες σελίδες φωτογραφιζόμενος μέσα στην αίθουσα σύνταξης ενώ στις αντίπαλες εφημερίδες γίνεται λόγος για την «επιστροφή του ασώτου».

Παράλληλα, ο Μέρντοκ έδωσε προαγωγή και στον άλλο του γιο, Τζέιμς, ετοιμάζοντάς τους - όπως όλα δείχνουν - να τον διαδεχθούν όταν ο 83χρονος μεγιστάνας αποφασίσει επισήμως να αποσυρθεί.

Ο 42χρονος Λάχλαν γίνεται εκτελεστικός πρόεδρος της 21st Century Fox και της News Corp. και θα μοιράζεται την θέση αυτή με τον πατέρα του. Ο 41χρονος Τζέιμς θα μοιράζεται την θέση του εκτελεστικού διευθυντή της Fox μαζί με τον συνεργάτη του πατέρα του Τσέις Κάρεϊ.

Ο Τζέιμς με τον τρόπο αυτό ανεβαίνει κι άλλο στην ιεραρχία, αφού είχε αναγκαστεί να εγκαταλείψει κάποια από τα καθήκοντά του λόγω του σκανδάλου παρακολουθήσεων στο οποίο έχουν εμπλακεί μέλη του ομίλου Μέρντοκ.


Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2014, 07:55