Λευκορωσία: Οι δυτικές κυρώσεις συνιστούν «κήρυξη οικονομικού πολέμου»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021, 14:54
Λευκορωσία: Οι δυτικές κυρώσεις συνιστούν «κήρυξη οικονομικού πολέμου»

Η Λευκορωσία θεωρεί κήρυξη οικονομικού πολέμου τις δυτικές κυρώσεις, οι οποίες της επιβλήθηκαν εξαιτίας της υποχρεωτικής προσγείωσης αεροσκάφους της Ryanair στο Μινσκ τον περασμένο μήνα προκειμένου να συλληφθεί ένας αντικαθεστωτικός δημοσιογράφος, αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το Υπουργείο Εξωτερικών.

Οι δυτικές δυνάμεις, με μια συντονισμένη κίνηση, έπληξαν τη Δευτέρα τη Λευκορωσία με ένα νέο κύμα κυρώσεων εις βάρος αξιωματούχων, βουλευτών και υπουργών της κυβέρνησης του προέδρου Αλεξάντρ Λουκασένκο, η Πολεμική Αεροπορία της οποίας αναχαίτισε το αεροσκάφος της Ryanair που είχε απογειωθεί από την Αθήνα και κατευθυνόταν στο Βίλνιους, στις 23 Μαΐου, κάτι το οποίο η Δύση είχε χαρακτηρίσει κρατική πειρατεία.

Το Μινσκ ανακοίνωσε ότι οι κυρώσεις θα έχουν αρνητικές συνέπειες στα συμφέροντα των πολιτών του και προειδοποίησε ότι θα αναγκαστεί να λάβει αντίμετρα που με τη σειρά τους θα επηρεάσουν τους πολίτες και τις επιχειρήσεις δυτικών χωρών.

«Η Ε.Ε. συνεχίζει στοχευμένα τις καταστροφικές ενέργειες εις βάρος του πληθυσμού προκειμένου, δήθεν, να ''πλήξει το καθεστώς οικονομικά". Στην πραγματικότητα αυτό σχεδόν συνιστά οικονομικό πόλεμο» σχολίασε το υπουργείο.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021, 14:59