Η επικεφαλής της αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια υποσχέθηκε τη Δευτέρα να συνεχίσει τη μάχη, σε μια συγκέντρωση που οργανώθηκε έναν χρόνο μετά τις προεδρικές εκλογές, όπου είχε αναμετρηθεί με τον Αλεξάντερ Λουκασένκο.

«Ψηφίσαμε για την ελευθερία» στις 9 Αυγούστου του 2020, δήλωσε κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, με τη συμμετοχή 200 ανθρώπων στο κέντρο του Βίλνιους, στην οποία έδωσε επίσης το «παρών» η πρωθυπουργός της Λιθουανίας Ινγκρίντα Σιμονίτε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κατά τη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε, διδαχθήκαμε ένα μάθημα: εάν σταματήσουμε, η γενιά των παιδιών μας θα το πληρώσει ακόμα πιο ακριβά προκειμένου να αποκτήσει την ελευθερία της. Δεν θα σταματήσουμε. Θα συνεχίσουμε τη μάχη ώστε χιλιάδες άνθρωποι να μπορέσουν να βγουν από τη φυλακή. Θα συνεχίσουμε τη μάχη για να απελευθερωθούμε από τον φόβο, που έχει καταλάβει τη χώρα μας», είπε η Τιχανόφσκαγια.

Η Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές της Λευκορωσίας τον περασμένο χρόνο, μετά την απόρριψη της υποψηφιότητάς του και τη σύλληψη του συζύγου της, ενός αντιπολιτευόμενου μπλόγκερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης