Λευκορωσία: Ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης έφυγε προσωρινά για την Πολωνία

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2020, 17:00
Λευκορωσία: Ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης έφυγε προσωρινά για την Πολωνία

Ο Πάβελ Λατούσκο, μέλος του προεδρείου του Συντονιστικού συμβουλίου της αντιπολίτευσης έφυγε από τη χώρα και βρίσκεται στην Πολωνία, αλλά προτίθεται να επιστρέψει μετά από μερικές μέρες, ανακοίνωσε το γραφείο τύπου του Συντονιστικού συμβουλίου.

Ο ίδιος δήλωσε, όπως μετέδωσε το πρακτορείο TASS, ότι θα επιστρέψει στο Μίνσκ αφότου έχει συνομιλίες με αξιωματούχους της πολωνικής κυβέρνησης και νομικούς στη Βαρσοβία.

Νωρίτερα το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ONT είχε μεταδώσει ότι ο Λατούσκο διέφυγε στην Πολωνία. Η εφημερίδα Nash Niva επικαλούμενη τον ίδιο τον Λατούσκο, έγραψε ότι πήγε στην Πολωνία για να συμμετάσχει σε οικονομικό φόρουμ.

Ο Λατούσκο είχε διατελέσει υπουργός Πολιτισμού, ενώ υπήρξε διευθυντής του εθνικού θεάτρου Γιάνκα Κουπαλά. Από τη θέση αυτή απολύθηκε, όταν αρκετές φορές επέκρινε τις Αρχές της χώρας για τα μέτρα βίας καταστολής των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας ενάντια στην επανεκλογή του Αλέξάντρ Λουκασένκο για έκτη φορά στην προεδρία.

Ο Λουκασένκο είχε δηλώσει με αφορμή τις δηλώσεις του Λατούσκο, ότι παίρνοντας το μέρος της αντιπολίτευσης «πέρασε τις κόκκινες γραμμές».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2020, 17:00