Λευκός Οίκος: Ο βασιλιάς Σαλμάν υποσχέθηκε στον Τραμπ ότι θα αυξήσει την πετρελαϊκή παραγωγή εάν χρειαστεί

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 1 Ιουλίου 2018, 05:51
Λευκός Οίκος: Ο βασιλιάς Σαλμάν υποσχέθηκε στον Τραμπ ότι θα αυξήσει την πετρελαϊκή παραγωγή εάν χρειαστεί
Ο μονάρχης της Σαουδικής Αραβίας υποσχέθηκε στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ πως η χώρα του θα αυξήσει την πετρελαϊκή της παραγωγή περισσότερο εάν χρειαστεί και διευκρίνισε πως το βασίλειο έχει εφεδρεία παραγωγικό δυναμικό 2 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα, γνωστοποίησε ο Λευκός Οίκος το Σάββατο.

Ο Τραμπ τόνισε στον Σαουδάραβα βασιλιά Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ αλ Σαούντ ότι η αγορά πετρελαίου χρειάζεται αύξηση της παραγωγής κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους συνδιάλεξης το Σάββατο. Ο Σαουδάραβας μονάρχης διαβεβαίωσε ότι είναι έτοιμος να δώσει εντολή για την αύξηση της παραγωγής αργού αν χρειαστεί, αναφέρει ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας.

«Απαντώντας στην εκτίμηση του προέδρου (των ΗΠΑ) ότι υπάρχει έλλειμμα (προσφοράς) στην αγορά πετρελαίου, ο βασιλιάς Σαλμάν διαβεβαίωσε ότι το Βασίλειο διαθέτει εφεδρική παραγωγική δυνατότητα 2 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα, που θα χρησιμοποιήσει με σωφροσύνη αν και όποτε είναι απαραίτητο για να διασφαλιστεί η ισορροπία στην αγορά», σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσιοποίησε ο Λευκός Οίκος.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 1 Ιουλίου 2018, 05:51