Ο Λευκός Οίκος χαιρέτισε σήμερα τις ενισχυμένες κυρώσεις που ανακοίνωσε η ΕΕ κατά του Ιράν και της Συρίας, εκτιμώντας ότι αντανακλούν την «αποφασιστικότητα της διεθνούς κοινότητας» απέναντι σε αυτές τις δύο χώρες.

«Χαιρετίζουμε την αποφασιστικότητα της ΕΕ να ασκήσει πίεση σε αυτά τα καθεστώτα για να τεθεί τέρμα στις απαράδεκτες πράξεις τους, καθώς και το γεγονός ότι είναι έτοιμη να εξετάσει και άλλα μέτρα στο μέλλον», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Τζέι Κάρνεϊ, εκπρόσωπος του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα σήμερα, η ΕΕ ανακοίνωσε νέες κυρώσεις κατά της Συρίας, θέατρο αιματηρής καταστολής της εξέγερσης ενάντια στο καθεστώς του Μπασάρ αλ-‘Ασαντ. Σύμφωνα με τελευταίο απολογισμό του ΟΗΕ, τα βίαια επεισόδια έχουν προκαλέσει τουλάχιστον 4.000 θανάτους από το Μάρτιο.

Οι κυρώσεις της ΕΕ περιλαμβάνουν την απαγόρευση των εξαγωγών προς τη Συρία εξοπλισμού για τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου ή λογισμικού για την παρακολούθηση των επικοινωνιών στο Διαδίκτυο και το τηλέφωνο.

Στην περίπτωση του Ιράν, η ΕΕ σκλήρυνε τις κυρώσεις της σήμερα εναντίον της Ισλαμικής Δημοκρατίας λόγω του αμφιλεγόμενου πυρηνικού της προγράμματος, δύο ημέρες μετά τη λεηλασία της πρεσβείας της Βρετανίας στην Τεχεράνη, ενώ απειλεί να καταφέρει πλήγμα έως το τέλος του Ιανουαρίου στον χρηματοπιστωτικό και πετρελαϊκό τομέα του Ιράν.
Η Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ που πραγματοποίησαν σύνοδο στις Βρυξέλλες, πάγωσαν τα περιουσιακά στοιχεία επιπλέον 143 ιρανικών οργανισμών και 37 επιπλέον ανθρώπων, στους οποίους απαγορεύτηκε η χορήγηση θεώρησης εισόδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης