Η Παλαιστινιακή Αρχή ανακοίνωσε χθες ότι είναι πιθανό να μην μπορέσει να πληρώσει τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων της για τους επόμενους δύο μήνες λόγω της μείωσης της ξένης βοήθειας. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός της χώρας, Salam Fayyad, ξεκαθάρισε σε επίσημη συνέντευξη Τύπου στην πόλη Ραμάλα, ότι υπάρχει έντονο πρόβλημα ρευστότητας.

«Παρουσιάστηκε μια μείωση στην εξωτερική οικονομική βοήθεια, ωστόσο θα ήθελα να σημειώσω ότι η κατάσταση της οικονομίας είναι σαφώς καλύτερη τώρα σε σχέση με πριν από δύο-τρία χρόνια. Έχουμε μειώσει το έλλειμμα, ωστόσο ακόμα δεν μπορούμε να λειτουργούμε χωρίς δωρεές», σημείωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτό που σκοπεύουμε να κάνουμε είναι να καταβάλλουμε τους μισούς μισθούς με την ελπίδα ότι στο μέλλον θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας, μόλις το επιτρέψουν οι πηγές», πρόσθεσε.

Η Παλαιστινιακή Αρχή έχει λάβει μέχρι στιγμής 331 εκατ. από τα 970 εκατ. δολάρια συνολικά που πρόκειται να λάβει από διεθνείς δωρεές το 2011. Συνολικά, θα πρέπει να καταβάλλει μισθούς σε 150 χιλ. Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης