Στις πολιτικές εξελίξεις της Ελλάδας έκανε αναφορά, μεταξύ των άλλων, ο γραμματέας της Λέγκα του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ένωση Ξένων Ανταποκριτών της Ρώμης.

«Όποιος και αν κερδίσει στην Ελλάδα, φοβάμαι ότι δεν θα έχει τη βούληση και τη δύναμη να θέσει υπό αμφισβήτηση το ευρώ» τόνισε ο Σαλβίνι, το κόμμα του οποίου τάσσεται υπέρ της εξόδου της Ιταλίας από το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα και ζητά «ελεγχόμενες μεταναστευτικές ροές» με αυστηρό περιορισμό των αλλοδαπών που κάθε χρόνο φτάνουν στην Ιταλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο επικεφαλής της Λέγκα πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα ήταν θύμα των καταστρεπτικών πολιτικών που επιβλήθηκαν από το εξωτερικό, αλλά και της εσωτερικής της κακοδιαχείρισης» και πως δεν θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα θέσει υπό αμφισβήτηση το ενιαίο νόμισμα της Ευρώπης.

«Σε περίπτωση προκήρυξης πρόωρων βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα, ελπίζω, πάντως, να κερδίσει κάποιος ο οποίος να μην είναι συνυπεύθυνος των καταστροφών των τελευταίων ετών» κατέληξε ο Σαλβίνι, το κόμμα του οποίου, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπικές έρευνες, συγκεντρώνει το 11% της πρόθεσης ψήφου των Ιταλών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης