Λέτα: Δε διαθέτει κανείς τη μαγική ράβδο

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 4 Ιανουαρίου 2014, 14:54
Λέτα: Δε διαθέτει κανείς τη μαγική ράβδο
Στην πτώση των επιτοκίων δανεισμού της χώρας του και στο μέλλον της κυβέρνησής του θέλησε να αναφερθεί σε συνέντευξή του προς τη δημόσια τηλεόραση της Rai ο ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα.

«Η μείωση του σπρεντ είναι αποτέλεσμα της θυσίας όλων των Ιταλών, μιας μεγάλης προσπάθειας. Δεν διαθέτει κανείς τη μαγική ράβδο, αλλά η Ιταλία ακολουθεί την σωστή κατεύθυνση» δήλωσε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

Ο Ενρίκο Λέτα με τον τρόπο αυτό εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μείωση των επιτοκίων δανεισμού στις 197 μονάδες, που αποτελεί και το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών. Σχετικά με το μέλλον της κυβέρνησής του, ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε: «Όσον αφορά τα ουσιαστικότερα θέματα, επί τάπητος θα τεθούν τελικά οι καλύτερες δυνατές λύσεις, ώστε να ληφθούν υπόψη όλες οι θέσεις των κυβερνητικών εταίρων».

Η αναφορά γίνεται στα δύο κύρια σημεία που προκαλούν τριβές μεταξύ Κεντροδεξιάς και Κεντροαριστεράς: ο επικεφαλής του κεντροαριστερού «Δημοκρατικού Κόμματος», ο Ματτέο Ρέντσι, ζήτησε πρόσφατα να συμπεριληφθεί στο νέο κυβερνητικό πρόγραμμα για το 2015 η αλλαγή του νόμου περί λαθρομετανάστευσης και η νομική αναγνώριση των ομοφυλόφιλων ζευγαριών που συζούν με σύμφωνα συμβίωσης.

Ο γραμματέας της «Νέας Κεντροδεξιάς», όμως, και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο Αντζελίνο Αλφάνο, απάντησε άμεσα ότι «δεν υπάρχουν περιθώρια για τέτοιου είδους παρεμβάσεις από τη στιγμή που η κύρια προτεραιότητα της χώρας πρέπει να είναι η στήριξη των οικογενειών».

Ο Ενρίκο Λέτα τώρα θα πρέπει να εργασθεί για να περιορίσει τις ενδοκυβερνητικές έριδες. Αρχίζοντας από μια ουσιαστική συμβολή στην όλη διαπραγμάτευση για την αλλαγή του εκλογικού νόμου -διαδικασία στην οποία βαραίνει και η άποψη της «Φόρτσα Ιτάλια» του Σίλβιο Μπερλουσκόνι-, επιχειρώντας παράλληλα να πετύχει κάποιον συμβιβασμό όσον αφορά το μεταναστευτικό και τα σύμφωνα συμβίωσης.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 4 Ιανουαρίου 2014, 15:16