Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, από τα πιο εμβληματικά μέγαρα στη Βρετανία και επίσημη κατοικία της βασίλισσας Ελισάβετ, θα υποβληθούν σε επισκευαστικές εργασίες που θα διαρκέσουν 10 χρόνια και θα κοστίσουν 369 εκατομμύρια στερλίνες (431 εκατομμύρια ευρώ).

Οι εργασίες, οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν από τους φορολογούμενους πολίτες μέσω της ετήσιας χορηγίας στη βασιλική οικογένεια και προσωρινής αύξησης της χορηγίας αυτής, θα επικεντρωθούν στην αντικατάσταση των ηλεκτρικών καλωδιώσεων, των υδροσωλήνων και του συστήματος θέρμανσης που είχαν τοποθετηθεί μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, εξήγησαν τα Ανάκτορα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι επείγουσες εργασίες έχουν κοστολογηθεί και θα διασφαλίσουν τη συνέχιση της παράδοσης αιώνων των Ανακτόρων ως κατοικίας της βασίλισσάς μας» αναφέρει ο Ντέιβιντ Γκοκ, δεύτερος στην ιεραρχία του βρετανικού Υπουργείου Οικονομικών.

Ο Τόνι Τζονστόουν-Μπερτ, προσωπάρχης του Βασιλικού Οίκου, υπογράμμισε ότι οι εργασίες είναι απαραίτητες γιατί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ηλεκτροπληξίας ή πυρκαγιάς.

Ηλιακά πάνελ θα τοποθετηθούν επίσης στη στέγη των Ανακτόρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν εγκριθούν και από το κοινοβούλιο, οι εργασίες θα αρχίσουν τον Απρίλιο του 2017.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης