Ο Ερευνητικός Δορυφόρος Ανώτερης Ατμόσφαιρας (UARS) αναμένεται να συντριβεί τα ξημερώματα του Σαββάτου, ώρα Ελλάδος, χωρίς όμως «αυτή τη χρονική περίοδο να υπάρχει περίπτωση να περάσει πάνω από τη Β. Αμερική», είχε επισημανθεί σε μια από τις τελευταίες ανακοινώσεις της NASA σχετικά με αυτό το ζήτημα.

Ένας Γάλλος αστρονόμος κατάφερε να καταγράψει σε ερασιτεχνικό video τον δορυφόρο στις 15 Σεπτεμβρίου την ώρα που προσέγγιζε την ατμόσφαιρα της Γης, μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, Reuters. Το σπάνιας ομορφιάς οπτικό υλικό καταγράφηκε από τον Thierry Legault κοντά στη γαλλική πόλη, Ντάνκερκ, στο βόρειο τμήμα της ευρωπαϊκής χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτιμάται ότι 26 κομμάτια συνολικού βάρους περίπου 500 κιλών το καθένα θα πέσουν σε διάφορα σημεία της θάλασσας. Οι πιθανότητες να πέσουν πάνω σε άνθρωπο είναι 1 στις 3.200.

Ο UARS, που εκτοξεύτηκε το 1991 από το διαστημικό λεωφορείο «Discovery» και επί 14 χρόνια βοηθούσε τους επιστήμονες να μελετήσουν την ατμόσφαιρα, είναι το μεγαλύτερο διαστημικό «σκουπίδι της» NASA, το οποίο αναμένεται να πλήξει τη Γη τα τελευταία 30 χρόνια.

Δείτε το video…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης