Οι διασώστες εκτιμούν ότι ίσως ακόμα και σήμερα να καταφέρουν να ολοκληρώσουν τη σήραγγα διαφυγής που θα χρησιμοποιηθεί για να βγουν στην επιφάνεια από βάθος 700 μέτρων που είναι εγκλωβισμένοι από τις 5 Αυγούστου οι 33 μεταλλωρύχοι στη Χιλή.

Οι ειδικοί μηχανικοί είπαν ότι πλέον απομένουν μόλις 34 μέτρα για να φτάσουν στον θάλαμο που βρίσκονται οι εγκλωβισμένοι. Αλλά ο υπουργός Εξορύξεων της χώρας, Laurence Golborne, προειδοποίησε ότι τώρα τα συνεργεία πρέπει να εργάζονται με διπλάσια προσοχή προκειμένου να μην καταστρέψουν τη σήραγγα και πως για να είναι ασφαλής η επιχείρηση απεγκλωβισμού θα πρέπει να ξεκινήσει σε 3-8 μέρες από σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο επικεφαλής των συνεργείων Αντρέ Σουγκαρέ δεν απέκλεισε την χρήση εκρηκτικών ώστε να διευρυνθεί το άκρο της μήκους 630 μέτρων σήραγγας για να μπορέσει να περάσει ευκολότερα η ειδική κατασκευή που θα ανεβάσει τους παγιδευμένους εργάτες στην επιφάνεια.

Περίπου 2.000 δημοσιογράφοι θα καλύψουν την επιχείρηση διάσωσης. Ο πρόεδρος της Χιλής, Σεμπαστιάν Πινέρα, μπορεί να επισκεφτεί σήμερα την περιοχή που βρίσκεται το ορυχείο χαλκού και χρυσού, ενώ αναμένεται στο σημείο και ο πρόεδρος της Βολιβίας Εβο Μοράλες, αφού ένας από τους παγιδευμένους μεταλλωρύχους είναι Βολιβιανός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης